PREVENTIE VAN STRESS EN BURN-OUT

Steun en versterk je team in moeilijke situaties. Eรฉn op de drie werknemers klaagt over stress. Bij een structureel probleem raken je werknemers langzaam professioneel uitgeput, wat kan leiden tot burn-out. Dat is nefast voor je werknemer en je organisatie.ย 

Stress preventie kan zowel in een 1 op 1 traject als via workshops voor teams.

IMPACT OP ORGANISATIE

Z

BETER ZELFINZICHT

Coaching zorgt voor inzichten die medewerkers kunnen aanzetten om hun gedrag beter te begrijpen en hierdoor ook anders in te zetten.

Z

PRODUCTIVITEIT

Een medewerker die in zijn kracht staat zal niet enkel productiever zijn maar gaat zich ook meer betrokken voelen binnen de organisatie.

Z

HOGERE OMZET

Een medewerker die in zijn kracht staat en productiever zijn taak uitvoert zorgt uiteindelijk altijd voor een rechtstreekse of onrechtstreekse verhoging van de omzet .

Voorkomen is beter dan genezen

Langdurige werkstress kan leiden tot een burn-out. Als werkgever wil je voorkomen dat je medewerkers te maken krijgen met een burn-out. Ontdek de risicoโ€™s, symptomen en mogelijke preventiemaatregelen. Want zeker bij een burn-out geldt: voorkomen is beter dan genezen.Een burn-out voorkomen is een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer.

Belang van stress en burn-outpreventie

  • Je verbetert de levenskwaliteit en het welzijn van je werknemers
  • Je werknemers voelen zich goed en blijven gemotiveerd en productief
  • Je beschermt de kennis binnen je bedrijf en krijgt minder te maken met personeelsverloop

Voor jou als werkgever heeft een burn-out ook grote gevolgen, denk aan (langdurig)ย ziekteverzuim, hoger personeelsverloop of onderbroken productiviteit.